Onze werkwijze binnen osteopathie

Werkwijze

Tijdens het onderzoek gaan wij op zoek naar bewegingsblokkades in het gehele lichaam (botten, spieren, ophangstructuren organen, etc.) die relaties hebben met de klacht(en). Wij werken via een totaalbenadering omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan. Vaak zien we dat een bepaalde klacht op een andere plek in ons lichaam zijn oorsprong heeft.

Bij de behandeling heffen wij bewegingsblokkades op zodat bloed, lymfe en het vocht tussen de lichaamscellen ongehinderd kan stromen. Dit stimuleert het zelfgenezend vermogen in ons lichaam.

Via zachte soms stevige handgrepen worden de vastzittende weefsels weer losgemaakt. Dit kan een warm, prikkelend of tintelend gevoel geven. Osteopathie is een veilige behandelingsmethode.

Aandacht voor jou

Bij OsteoGroep werken we vanuit een warme, respectvolle en persoonlijke benadering. Tijdens een behandeling nemen we echt de tijd voor je. We kijken en luisteren goed, waardoor we een diagnose kunnen stellen en starten vervolgens met de behandeling.

Tijdens de behandeling leggen we uit wat we doen en onderbouwen we onze handelingen. Onze osteopaten zijn opgeleid, volgen na- en bijscholing en beschikken over ervaring. Daardoor zijn ze bekwaam in hun vak en kunnen ze jou de beste behandeling bieden. Bij ons is je gezondheid in goede handen.

Tarieven & vergoeding

Bij OsteoGroep hanteren we een tarief van € 95,- voor een behandelconsult. Na de behandeling kun je het bedrag eenvoudig via pinbetaling of contant voldoen. De factuur die per mail wordt verstuurd, kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar.

Onze osteopaten zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) of de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). Dit betekent dat ze voldoen aan alle Nederlandse examenverplichtingen en hoog opgeleid zijn.

De behandelnota’s van OsteoGroep worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullend pakket. Voor meer informatie over vergoedingen kun je contact opnemen met de helpdesk van je zorgverzekeraar of zorgwijzer.nl raadplegen.

Veel gestelde vragen

Osteopathie is een manuele (met de handen) onderzoeks- en behandelmethode die alle bewegingsverliezen in het menselijk lichaam voor jong en oud in kaart brengt. Dit wordt gedaan via onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, de inwendige organen met ophangstructuren (fasciae) en het zenuwstelsel. Via een zachte en/of stevige benadering worden ontspanning en bewegingswinst gerealiseerd, hetgeen de lichaamsvloeistoffen doet stromen waardoor het zelfgenezend vermogen geactiveerd wordt.

Osteopaten behandelen een breed scala aan klachten, zoals rug- en nekpijn, hoofdpijn en migraine, gewrichtspijn, sportblessures, spijsverteringsproblemen, chronische pijn, stress gerelateerde klachten, onrustige baby’s en kinderen met groeipijnen.

Een eerste consult begint met een intake, waarin de osteopaat je medische geschiedenis en huidige klachten bespreekt. Vervolgens voert de osteopaat een lichamelijk onderzoek uit om bewegingsbeperkingen en spanningen in het lichaam op te sporen. Op basis van deze bevindingen stelt de osteopaat een behandelplan op en begint de behandeling, die bestaat uit verschillende technieken die hij of zij met de hand uitvoert.

Ja, osteopathie is veilig. Osteopaten zijn hoogopgeleide professionals die getraind zijn in het herkennen van contra-indicaties en onderliggende aandoeningen. Signalen van onderliggende ziektes en afwijkingen worden met jouw toestemming overlegt met jouw huisarts en/of specialist. Onze osteopaten passen hun technieken altijd aan op de individuele behoeften en medische conditie van de patiënt.

Het aantal behandelingen varieert afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Sommige mensen ervaren verbetering na enkele sessies, terwijl anderen meer behandelingen nodig hebben voor optimale resultaten. De osteopaat zal een behandelplan op maat maken en dit met je bespreken.

Veel zorgverzekeraars vergoeden osteopathie behandelingen geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Het is raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar of de polisvoorwaarden te raadplegen voor specifieke informatie over vergoedingen.

Nee, je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken bij een osteopaat. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met OsteoGroep.

Hoewel zowel osteopathie als fysiotherapie zich richten op het verbeteren van de gezondheid van het bewegingsstelsel, verschilt hun benadering. Osteopathie kijkt naar het lichaam als een geheel en behandelt ook de ophangstructuren van de interne organen (fasciae) en het zenuwstelsel, terwijl fysiotherapie zich meestal richt op specifieke spieren en gewrichten door middel van oefentherapie en andere technieken.

Na een behandeling kun je je ontspannen en losser voelen, hoewel sommige mensen tijdelijk stijfheid of vermoeidheid ervaren. Dit is normaal en onderdeel van het genezingsproces. De osteopaat zal je adviseren over wat je kunt doen na de behandeling, zoals voldoende water drinken en rust nemen.

Je kunt een afspraak maken via onze website of door te bellen naar ons centrale telefoonnummer 088-0100 600, bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 14.00 uur. We staan klaar om je te begeleiden naar een betere gezondheid!