Huilbaby's

17-02-2022

Als je baby veel huilt, kan dat allerlei oorzaken hebben. In dat geval is het goed om langs te gaan bij een osteopaat, die de oorzaak op kan sporen. Vaak is je baby in één of twee behandelingen alweer klachtenvrij.

Officieel spreek je van een huilbaby als een baby meer dan drie uur per dag huilt, en dat drie dagen of langer achtereen. Maar ook als je baby minder en toch veel huilt, is er iets aan de hand. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er door de geboorte druk is komen te staan op de schedel, of dat de bekken van de baby geblokkeerd is geraakt, waardoor het minder goed kan ontspannen. Of soms functioneert het darmsysteem nog niet helemaal goed.

Check
De osteopaat checkt de pasgeborene van teen tot hoofd. Bewegen alle delen zoals ze zouden moeten bewegen? Klopt de stand van de schedel en de nek? En kan het baby’tje naast inspannen ook ontspannen? De osteopaat loopt bijvoorbeeld het rust- en activatiesysteem na. Onderdeel van dat systeem is een zenuw die loopt van het hoofd via de achterkant naar de keelholte, onder het sleutelbeen door naar het middenrif en de buik. Als er veel spanning op een plek is, verhelpt de osteopaat dat met zachte aanrakingen. De blokkade lost op en je baby ontspant weer.

Zelfherstellend vermogen
Baby’s hebben een enorm zelf herstellend vermogen. Meestal is een baby daarom met één of twee behandelingen weer klachtenvrij. Al duurt het soms wat langer voordat ook de ouders weer gerust zijn.