UPDATE 23-03-2020 | Maatregelen OsteoGroep Coronavirus

24-03-2020

 

Gisteravond 23 maart 2020 heeft het kabinet strengere maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor de zogenaamde contactberoepen, waarbij de afstand tussen personen minder dan 1,5 meter is. De minister van VWS heeft een duidelijke boodschap afgegeven.

Op advies van het RIVM, NVO en NRO zijn de praktijkadressen van de OsteoGroep (Middelharnis, Goedereede, Rotterdam – Westplein, Maassluis en Spijkenisse) vanaf woensdag 25 maart 2020 t/m 6 april 2020 of langer indien dit nodig blijkt, slechts beperkt open voor:

  • acute patiënten waarbij het uitstellen van de behandeling kan leiden tot irreversibele (onomkeerbare) achteruitgang van het functioneren (pijnklachten, huilbaby’s, etc.).


Voorwaarde voor behandeling is dat:
voorafgaand aan de behandeling overleg heeft plaatsgevonden tussen patiënt en osteopaat/assistente OsteoGroep en uit dit overleg blijkt dat:

  • er sprake is van dreiging tot irreversibele achteruitgang van het functioneren;
  • osteopathie een behandelingsvorm is met direct lichamelijk contact;
  • vooraf wordt gescreend op symptomen die zouden kunnen wijzen op COVID-19 (verhoging / koorts, hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn) en dat bij aanwezigheid van een of meerdere van deze symptomen bij patiënt of osteopaat er geen contact gaat plaatsvinden;
  • de PBM – maatregelen(persoonlijke beschermingsmiddelen) buiten het ziekenhuis (RIVM) in acht worden genomen. De osteopaat behandelt u dus met een (goedgekeurd) mondneusmasker en wegwerphandschoenen.

Bovenstaande maatregelen gelden zowel voor nieuwe patiënten als ook patiënten die al in behandeling zijn. ‘Onderhoudsbehandelingen’ en overige non-urgente zorg worden uitgesteld. Twijfelt u of uw behandeling met (pijn)klachten door kan gaan of wenst u nader advies neem dan even telefonisch contact op met 088-0100600.

Afspraak verzetten
Als u nog een afspraak heeft staan, van 25 maart t/m 6 april 2020, nemen we met u contact op via telefoon of per e-mail. Echter als u dit bericht eerder zelf leest, kunt u ons helpen door zelf uw afspraak opnieuw online via www.osteogroep.nl in te plannen vanaf maandag 6 april 2020 met de mededeling dat deze afspraak ingepland is ter vervanging van uw huidige afspraak (graag vermelding met datum en tijd).

Wij blijven de ontwikkelingen nauwkeurig volgen en hopen onze werkzaamheden binnen korte tijd voor al onze patiënten weer te hervatten. Wij vragen u om begrip en zien u graag zo snel als mogelijk weer in onze praktijk. Zorg goed voor uzelf en elkaar.