Osteopathie ook voor uw baby!

24-01-2020
Tijdens een bevalling worden grote krachten uitgeoefend op het lichaam van de ongeboren baby. De beweeglijkheid van het lichaampje en de schedel zorgen er in het algemeen voor dat deze krachten goed opgevangen kunnen worden. Maar als de bevalling erg lang heeft geduurd, of als deze juist heel snel is gegaan, kan dat gevolgen hebben voor het welzijn van de baby.

Als er een probleem in één van de onderdelen van de ontwikkeling optreedt, kan dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van de baby hebben. Elke baby vraagt dan ook zijn eigen unieke benadering. De osteopaat zal alle tijd nemen om naar uw verhaal te luisteren en te bepalen of osteopathie een geschikte behandelwijze is voor uw baby. Tijdens een osteopathie behandeling wordt door de baby bepaald hoe hij/zij zich laat behandelen. Het is aan de osteopaat om op creatieve wijze de baby te volgen, hierop in te spelen en te behandelen.

Osteopathie is een manuele (met de handen) onderzoeks- en behandelmethode die alle bewegingsverliezen in het menselijk lichaam voor jong en oud in kaart brengt. Veel voorkomende klachten waarmee ouders met hun baby naar een osteopaat gaan treft u in onderstaande afbeelding.