Nikki de Wit vestigt zich als osteopaat in Middelharnis

01-02-2019

Osteopaat Nikki de Wit is met trots sinds kort gestart met werken bij de OsteoGroep in Middelharnis. Rugpijn, hoofdpijn, buikpijn, buikkrampen (huilbaby’s), onrust, whiplash, nekklachten, vermoeidheid, maag- en darmklachten, etc. zijn slechts enkele klachten waarvoor u een osteopaat kunt raadplegen. 

Nikki vertelt “Al op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met een osteopaat vanwege verschillende klachten. Hierdoor is mijn interesse in osteopathie ontstaan. Het menselijk lichaam heeft mij altijd geboeid. Dit heeft ertoe geleid dat ik na de middelbare school de fulltime opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy te Gent ben gaan volgen. Na vijf interessante en intensieve jaren heb ik deze opleiding met succes afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam als allround osteopaat.”

Osteopathie
Een mooi aspect van osteopathie is dat er bij deze gezondheidsdiscipline enkel gebruikt wordt gemaakt van manuele onderzoeks- en behandelingsmethoden. Daarnaast benadert osteopathie het menselijk lichaam als één geheel en niet als afzonderlijke onderdelen waardoor altijd het gehele lichaam wordt onderzocht. Via een zachte (lichte rek) of stevige benadering (manipulatie) bewerkstelligt de osteopaat via de handen bewegingswinst waardoor de vloeistoffen (bloed, lymfe, hersenvocht, etc.) beter gaan stromen en het zelf genezend vermogen geactiveerd wordt. De individuele aanpak en diversiteit in klachten zorgen ervoor dat elke behandeling anders is en dat elk osteopathie consult als het ware een puzzel is. “Hierdoor voer ik dit beroep met veel plezier en enthousiasme uit. Daarnaast geeft het verhelpen van klachten van patiënten veel voldoening” zegt Nikki. “Mijn drijfveer is om alle patiënten zo optimaal mogelijk te behandelen. Hierbij tracht ik altijd rekening te houden met de persoonlijke wensen en omstandigheden van elke patiënt.”

OsteoGroep
De OsteoGroep is een samenwerkingsverband van zeven zelfstandige osteopaten op vijf praktijklocaties. Naast collega osteopaten Roel Jan Abbas en Lieven Middelhoek zal Nikki de Wit praktijkhouden in Middelharnis aan de Kaai 11 op maandagmiddag en avond. 

Osteopathie is een veilige behandelingsmethode. Bent u benieuwd wat osteopathie voor u kan betekenen, maak dan een afspraak bij de OsteoGroep via telefoonnummer 088-0100 600.